Werkwijze

Stap 1

Werkzaamheden op maat

Kiest u voor houtrotherstel door Hijnen Rotterdam, dan kiest u voor werkzaamheden op maat. We beginnen namelijk met het inventariseren en analyseren van uw woning of bedrijfspand en de kwaliteit van het hout. Waar bevindt de houtrot zich? En welke plekken staan op het punt om te rotten? Aan de hand van deze bevindingen stellen wij een helder plan van aanpak op. Zo weet u ook precies wat er gaat gebeuren en waar u aan toe bent. Dit plan van aanpak kan variëren van een eenvoudige herstelprocedure tot het volledig vervangen van houten onderdelen. Met onze deskundige vakmensen, de juiste gereedschappen en de beste technieken gaan wij zo snel mogelijk aan de slag om uw houtrot te herstellen.

Stap 2

Grondig reinigen

Nadat we het beschadigde hout in kaart hebben gebracht, halen we deze plekken voorzichtig weg. Deze plekken reinigen we grondig. Daarna worden deze plekken gevuld, gerepareerd en gemodelleerd door middel van speciale houtrotsystemen. Zo werken wij met de kwalitatieve 3D-geprefabriceerde passtukken van Infinity Repair, welke bestaan uit een awardwinnende formule. Kiezen we ervoor om met hout te werken, dan gaan we met de eveneens gecertificeerde soorten Radiate Pine en Alder van Accoya® Wood aan de slag.

Stap 3

Schilderwerk

De laatste stap is schilderwerk – ook dit nemen we graag voor u uit handen! Zo zorgen wij bij Hijnen Rotterdam voor een totaalpakket aan zorg bij houtherstel.