Gevelreiniging

Werkzaamheden

Voordelen

Een vieze gevel staat niet mooi. Het is daarom misschien een goed idee om uw gevel eens goed te laten reinigen. Gevelreiniging heeft een aantal voordelen. Een schone gevel ziet er niet alleen veel mooier uit, maar ook draagt goed onderhoud van de gevel bij aan de levensduur van uw woning of bedrijfspand. Ook neemt de waarde van uw huis of bedrijfspand toe als uw gevel netjes onderhouden is.

Hoe gaat gevelreiniging in zijn werk?

Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag, vervuiling of graffiti van de gevel van uw woning. Dit kan op drie verschillende manieren:

  • Stoomreinigen: bij lichte vervuiling aan uw gevel wordt er gebruikt gemaakt van deze methode. Bij reinigen met stoom wordt het water verwarmd tot hoge temperaturen en vervolgens door middel van een hogedrukspuit tegen de muur aan gespoten.
  • Chemisch reinigen: door middel van een chemisch middel dat op uw gevel wordt aangebracht, wordt het vuil verwijderd. Deze methode werkt het best bij vervuiling zoals bijvoorbeeld verfresten.
  • Stralen: bij zware en hardnekkige vervuiling maken we gebruik van water gemixt met een straalmiddel. Dit straalmiddel kan zand zijn of een ander schurend middel, waarmee de vervuiling door middel van een hogedrukspuit van de muur verwijderd kan worden.

Als u uw gevel door ons laat schoonmaken, zullen wij ter plaatse bepalen welke manier van schoonmaken het beste bij de vervuiling en de gevel past. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat uw gevel wordt aangetast door het schoonmaken. Om beschadiging na het reinigen te voorkomen kunt u ervoor kiezen om uw gevel te laten impregneren. Door het impregneren kan er geen water meer worden doorgelaten door de muur.